Türkiye'nin Antalya'sı bir haftada yaklaşık 20 bin yabancı turist ağırlar

  • 2020-08-10 01:08 AM
  • سياحة و سفر

Türkiye'nin Antalya'sı bir haftada yaklaşık 20 bin yabancı turist ağırlar

Türkiye ve Rusya daha önce, Corona karşıtı tedbirler kapsamında Mart ayında askıya alındıktan sonra aralarındaki uçuşların 1 Ağustos'tan itibaren yeniden başlatıldığını duyurdular.

İki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlamasının ardından, Türkiye Rus ziyaretçiler için "güvenli turizm adresi" haline geldi.

Yaklaşık beş aylık bir aradan sonra, ilk Rus turist konvoyları başta ülkenin turizm başkenti Antalya olmak üzere Türk turizm merkezlerine geldi.

Rus turistleri taşıyan ilk uçak Pazartesi günü şafak vakti Antalya'ya indi ve diğer konvoyların gün içinde Muğla eyaleti ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan Bodrum ve Dalaman kentlerine gelmesi planlanıyor.

Rus turistler, CORONA virüsünün maksimum önlenmesi dikkate alınarak havaalanından kalacakları otel ve tatil beldelerine nakledildi.

Rus turist Aleksandr Truschlayakova, Türkiye ve turizm başkenti Antalya'yı özlemle bekliyor.

Anna Charabakova, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşlar başlar başlamasıyla birlikte, kendisi ve meslektaşlarının Antalya'da tatil bileti almaya başladıklarını söyledi.

Tatiana Korniova, ailesiyle birlikte Antalya'da keyifli ve güvenli bir tatil eve güven diledi.

Türkiye ve Rusya, Corona salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Mart ayında askıya alınması sonrasında 1 Ağustos' tan itibaren aralarındaki uçuşların tekrar başlatıl

Geçen yıl Türkiye, 7 milyon Rus turistle dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Olkai Atmajda, Yabancı turistlerin Antalya'ya gelişinin 1 Ağustos'ta Kazakistan, Ukrayna ve Beyaz Rusya vatandaşlarıyla başladığını söyledi.

Bakan, bu ayın ilk haftasında Antalya'ya 10 binden fazla Ukraynalı turistin geldiğini de sözlerine ekledi.

Eyaletteki lüks bir otelin genel müdürü Tskhlar Bardaqji, turistik tesislerinde koronanın önlenmesi konusunda alınan tedbirlerden henüz şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Alınan tedbirlerden dolayı turistlere şükranlarını sunuyoruz, otel rezervasyonlarını kabul etmeye devam ettiklerini belirtti.

To Antalya Gayrimenkul 

دولار امريكي
دولار امريكي
  • 0.940
    يورو
    يورو
  • 32.611
    ليرة تركية
    ليرة تركية
  • 0.804
    جنيه بريطاني
    جنيه بريطاني
  • 0.709 JOD
    دينار أردني
    دينار أردني
  • 3.673 AED
    درهم اماراتي
    درهم اماراتي
  • 1,310.000 IQD
    دينار عراقي
    دينار عراقي
  • 134.474 DZD
    دينار جزائري
    دينار جزائري
  • 3.751 SAR
    ريال سعودي
    ريال سعودي