Türkiye'de gayrimenkul satın almanın en önemli nedenleri

  • 2020-09-24 11:09 AM
  • Economic News

Türkiye'de gayrimenkul satın almak için nedenler

Türkiye gayrimenkul ve gayrimenkul yatırımı alanında ünlü olan ülkelerden biridir. Arap ve yabancı yatırımcıların ve işadamlarının dikkatlerinin bu projeye yöneldiği, konut ve yatırım projelerinin kayda değer büyümesine ek olarak, Türk hükümetinin yatırımcılara belirli koşullarda gayrimenkul konut uyruğu ve türk uyruğu edinme hakkı verdiği teşvik ve imkanlara ek olarak, Türkiye'deki gayrimenkul sektörü, özellikle son dönemde arap yatırımcılar için her zaman yararlanmaya çalıştıkları en iyi yatırım merkezlerinden biri haline gelmiştir. Türk gayrimenkul piyasasında kâr elde etmek için Türkiye'de gayrimenkul satın almanın büyük bir avantajı, Türkiye'nin antalya şehrinin inşaat sektöründe geniş bir büyüme yeşermesi ve yabancı yatırımların güçlü bir şekilde ülkeye girişi, diğer yandan da Antalya'nın gayrimenkul yatırımı için en iyi Türk şehirlerinden biri olarak kabul edilmesi ve Türkiye'deki büyük inşaat projelerinde kuluçka yada bir konut olması nedeniyle, gayrimenkul piyasasının toparlanması ve yabancı yatırımların ülkeye girişi ile birlikte geniş bir büyüme göstermiştir.

Türkiye'de mülk almanın avantajları nelerdir?

Türk vatandaşlığının alınması

Türk hükümeti, 250.000 USD değerinde gayrimenkul sahibi olanlara Türk vatandaşlığı veren yasayı değiştirdi ve bu da Türk vatandaşlığı almak isteyen pek çok yatırımcı için büyük önem taşıyor.

Emlak konaklama
250.000 USD'nin altında olan yabancı uyruklu gayrimenkullerin Türkiye'deki alıcılarına yıllık olarak yenilenen konut, Türkiye'de ise 18 yaşından küçük ev sahibi, eşi ve çocuklarına konut hakkı tanınmakta ve gayrimenkul ler bulunmaktadır.

Altyapı
Başta İstanbul ve Türkiye olmak üzere sürekli gelişen Türk hükümetinin kurduğu gelişmiş altyapı, Türkiye'de mülk satın almanın en önemli özelliklerinden biri olup, türk hükümetinin son zamanlarda başlattığı önemli projelerden biri de yeni İstanbul Havalimanı, yeni İstanbul Kanalı ve yeni metro hatlarıdır.

Bu tesislere yakınlık, bu tesislerdeki gayrimenkullerin değerinin büyük ölçüde başladıktan sonra arttığı ve bu alanların yüksek yatırım getirisi nedeniyle bu alanlara yakın gayrimenkule olan talebin yüksek olduğu Türkiye'de mülk sahipleri için bir yatırım avantajıdır.

Türkiye'de mortgage kredileri
Türkiye'de son zamanlarda birçok banka, Kuveyt Türk, Deniz Bank ve Garanti Bankası gibi önemli yatırımcı ülkelerin bankaları yla uluslararası bankacılık şirketleri olan yabancılar için Türkiye'de mortgage kredisi alımını kolaylaştırmaktadır.

Bu bankaların belirlediği şartları yerine getirmeniz halinde, bir Türk bankacılık kurumundan ipotek kredisi ile gayrimenkul finansmanı alabilirsiniz.

Türkiye'de gayrimenkul yatırım getirisi
Türkiye'de gayrimenkul kendi içinde bir yatırım projesi dir ve Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının kârına ilişkin rakamlardan söz etmek, bölgeye ve yatırımın niteliğine ve gayrimenkulün türüne bağlı olarak yıllık gayrimenkul değerinin yaklaşık %4 ila %20'si arasında değişmekte olup, bu getiriler aylık olarak hesaplanır ve gayrimenkulün bulunduğu yere göre aşağıdaki oranlarda hesaplanır: Türkiye'de genel olarak %6 ve önemli şehirlerde %8'e yükselir, ancak İstanbul'daki gayrimenkul yatırımlarının getirileri için bu oran, bahsettiğimiz gayrimenkulün fiyatının %12'sine ulaşır. burada olan kar ortalama yıllık getirisi hakkında

Bu gibi birçok farklı faktörlere göre artırılabilir ve azaltılabilir:
Proje hazır veya yapım aşamasındadır:

Gayrimenkul yatırım yaparken inşaat halindeki projelere başvurabilirsiniz, bu nedenle ilk olarak iyi bir fiyata ve düşük bir mülk almak yaklaşık% 30 daha düşük bir mülk inşaatı tamamlandığında ödeyecek fiyat tan,

Yeni bir proje için kaydolmak evin ilk sahibi çünkü ayrıcalıklı hissettiriyor, eve giren ilk kişi vardır.

Genel olarak, hazır projelerden elde edilen kar daha hızlı ve daha düzenli gelirken, inşaat halindeki projelerde gayrimenkul yatırımının kârı bir süre sonra projede inşaatın tamamlanmasına kadar, ancak daha yüksek ve daha güvenli hale geliyor.

Türkiye'de turizm ve çalışmanın önemi
Türkiye'de turizmin önemi ve birçok Arap ve yabancının yüksek talebi herkes için bir sır değildir ve bu da gayrimenkul yatırımının önemini ve avantajlarını arttırır ve turistik amaçlı bir gayrimenkul satın almak, özellikle turistik alanlarda ise karlı bir proje olarak kabul edilir.

Türk hükümetinin Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne ilgisi
Türk hükümeti, gayrimenkul yatırımı ve altyapı geliştirme alanında birçok entegre park ve eğlence şehrinin geliştirilmesi nin yanı sıra gayrimenkulün önemini artıran ve fiyatlarını yükselten yeni havaalanı projeleri gibi pek çok proje ve yenilenebilir seçim sunuyor.

Türk Turkuaz Kart
Türk Turkuaz Kart sistemi, Türkiye'de süresiz olarak çalışma ve yaşama hakkına sahip yüksek vasıflı yabancıları cezbetmeyi amaçlayan bir sistem dir ve birçok uzman bunu Amerika'daki yeşil kart sistemine benzeterek Mart 2017'de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu sistem, Türk hükümetinin turkuaz kart sahiplerine Türk vatandaşlarıyla aynı hakları tanıyacağı ve bu kartın avantajlarının zamanla daha da ortaya çıkacağı Konut için Türkiye'de mülk satın almanın en önemli avantajlarından biridir, ancak türkiye'de yatırım yapmak ve yaşamak isteyenler için kuşkusuz yeni bir özelliktir.

To Antalya Gayrimenkul 

US Dollar
US Dollar
  • 0.925
    Euro
    Euro
  • 32.296
    Turkish Lira
    Turkish Lira
  • 0.792
    British Pound
    British Pound
  • 0.709 JOD
    Jordanian Dinar
    Jordanian Dinar
  • 3.672 AED
    UAE Dirham
    UAE Dirham
  • 1,310.000 IQD
    Iraqi Dinar
    Iraqi Dinar
  • 134.894 DZD
    Algerian Dinar
    Algerian Dinar
  • 3.751 SAR
    Saudi Riyal
    Saudi Riyal