Fethiye'nin en önemli yerleri ve turistik aktiviteleri

  • 2020-09-03 08:09 AM
  • Turism

Fethiye'nin en önemli yerleri ve turistik aktiviteleri

Fethiye Belediyesi Hakkında Bilgi

Fethiye'nin arazisi, ege bölgesinde yer alan Türkiye'nin Muğla kentinde, büyüleyici doğasıyla karakterize edilen Akdeniz'in muhteşem manzarası, binlerce yıl öncesine dayanan tarihi arkeolojik alanların bolluğu, buradaki mavi plajlardaki suların saflığı ve olağanüstü güzelliğinin tadını çıkaran diğer turistik yerlerin yanı sıra, tarih severler için bir cazibe merkezidir.

Fathia'nın Türkiye'de bulunduğu yer

Türkiye'nin güneybatı yakasında, Akdeniz'in güneybatısında, Muğla'da yer alan Fethiye, bir yandan Akdeniz'in güzelliğini bir araya getirerek, bir yandan Daciç Dağları'nın eteklerinde çok güzel bir doğal tablo çiziyor.

Fethiye İstanbul'a ne kadar uzaklıkta?

İstanbul ile Fethiye arasındaki mesafeyi yaklaşık 778 km olarak tahmin edebilir, bu bölgeyi ziyaret etmek isteyenlerin arabayla ulaşabilecekleri, yolda yolculuğun yaklaşık 9 saat sürebileceği, İstanbul havalimanlarından birinden başlayıp Fethia'daki Dalaman Havalimanı'ndan başlayarak yaklaşık bir saat süren bir uçuşla bu alana uçakla ulaşabilirsiniz.

Fethiye'de hava şartları

Fethiye'de yaz aylarında nem oranı ile karakterize edilen fethiye'de yaz aylarında fethiye şehrine doğal güzellikte bir atmosfer sağlayan yüksek rüzgar esintileri ve yaz aylarında Fethiye'de sıcaklıkların 39°C'ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kışın fethiye kenti, çoğu gün aydınlık ve güzel, ve bu alanda 16 ve 20 ° C arasında sıcaklıklar ile, bazı günler hafif yağmur eşlik edebilir harika.

Fethiye'de turistik ve doğal yerler

Muğla'nın Fethiye bölgesi, türkiye'nin en zengin bölgelerinden biridir, bu bölgede birçok turistik ve doğal yer indiği ve bu bölgeyi ziyaret eden kişinin de aralarında bulunduğu çeşitli güzel yerlerin önünde kendini görmesi:

1. Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, Babadağ Dağı'nın eteklerinde ki kendine özgü coğrafi konumu ve Ege Denizi'nin büyüleyici manzarası ile Fethiye'nin en güzel turistik yerlerinden biridir ve 350 metre ye kadar uzanan bir kaya bileziği ve 86 bin metrekarelik geniş bir alana sahiptir.

Kelebekler Vadisi, turuncu, siyah ve beyaz olmak üzere 100'den fazla kelebek türü içerdiğinden çok anlamlı bir vadidir. Zeytin, nar, portakal, şeftali ve palmiye ile birçok ağaç da vardır. ve diğer bitkiler.

Bu vadiye ulaşmanıza yardımcı olan 45 dakikalık bir teknedir.

2. Fethiye Müzesi

Tarih ve kültür severler için, Fathia Müzesi kesinlikle onlar için bir yer olacak, bu müze Türkiye'nin en ünlü müzelerinden biridir ve o günlerde toplum kültürünü yansıtan birçok eser barındıran, çeşitli formlarında takılar, güzel mozaikler, o dönemde işgal edilmiş birçok seramik ve el sanatları ile bilirsiniz.

Müzenin yanında tarihi heykellerin yanı sıra içerdiği yeşil alanların yanı sıra bitki ve çiçek birçok türleri bir koleksiyon ile bir bahçe. Bu müzeye bölge belediyesine ait halk otobüsleri ile ulaşılabilir.

3. Fethiye Eski Şehir Fethiye'nin en önemli tarihi yerlerinden biridir.

Fethiye'nin eski kenti, liman tarafından stratejik konumu, turistik yerler için uygun atmosferi, keyif ve eğlence dolu atmosferi ile Muğla'nın en önemli ve en eski tarihi yerlerinden biridir. Ve senin için bilinen yemek kültürünü öğren.

4. Telmesos Eski Kenti ve Amentas Mezarlığı

Telmesos adı verilen antik kent, kendine özgü yapı tasarımları, oyulmuş kapıları ve yüksek katlı anıtlarıyla Fathia'nın en çok turist çeken bölgelerinden biridir ve M.Ö. 400'den fazla bir geçmişe sahiptir ve böylece o dönemde yaşamış antik uygarlıklara ve halklara tanıklık eder.

Fethiye'nin eski şehrinin en önemli noktalarından biri, yüksek dağ kayalıklarının kalbine oyulmuş olan Amentas Mezarlığı'dır ve bu mezar, o dönemde Fethiye'yi yöneten kral ve savaşçıların gömülmesine adanmıştır. Hediyelik eşya lar çekmenizi ve antik tarihi manzarasının keyfini çıkarmanızı sağlayan turistik bir cazibe merkezidir.

5. Telus Bölgesi

Fethiye'nin merkezine yakın Exanus köyünün doğu tarafında yer alan Telus, 4.000 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir. Bu alanda, antik Yunan mitolojisinin birçok hikaye daldığı kahraman Bellerovon'un mezarı gibi, ona bakanlar tarafından takdir edilen arkeolojik binalar bulunmaktadır. Ayrıca kayalarüzerine oyulmuş bir dizi mezar da içerir ve bu mezarlar o dönemde var olan çok kültürlülüğü gösterir. 

6. Fethiye Pazarı / Haftalık Pazar

Fethiye bölgesinde haftanın belirli günlerinde faaliyet gösteren, bu bölgelerde yaşayanların ihtiyaç duyduğu tüm yiyecek, giyecek ve ev eşyalarını satan bir grup popüler pazar vardır.

Callis Market

Jucek Pazarı

Fathia Pazarı

Fethiye Çiftçi Pazarı

Buna ek olarak baharat, balık, meyve, sebze ve organik ürünler satmak bazı haftalık pazarlar vardır.

7. Catransi Körfezi Doğal Parkı

Catransi Koyu adı verilen doğal park, Fethiye'nin en önemli turistik yerlerinden biri, şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta, muhteşem ormanları ve çam ve okaliptüs gibi yeşil ağaçları, Muğla ve Fethiye'yi birbirine bağlayan karayolu boyunca yer almaktadır.

8. Sultan Su Şehri

Sultan Water City, su kaydıraklar, açık ve kapalı spor salonları ve tiziya alanlarından farklı yaşlar için birçok oyun içeren, tüm eğlenceleri size ve tüm aileye sunan, aile turizmi için ideal bir yerdir.

Su kenti ayrıca çeşitli boyutlarda yüzme havuzları, restoranlar ve kafeler ve çeşitli eğlence etkinlikleri yanı sıra resim, renk ve çeşitli yarışmalar bir festival düzenler.

9. Gemler Adası

Gemler Adası, son on yılların savaşlarıyla yıkılan birçok kilisenin yanı sıra mahzenleri ve arkeolojik mezarlıkları gören kiliselerin yanı sıra yat ziyaretlerinin de bu bölgeyi en çok çeken ziyaretçiler arasında yer aldığı Fethiye Sahili'nin karşı tarafında yer almaktadır.

10. Jucek Koyu

Juchek Koyu, 850 yat kapasiteli adalar ve 4 marinadan oluşan bir grup küçük koydan oluşurken, Güljan Juchik Muğla'daki Dalaman Havaalanı'na yaklaşık 22 km uzaklıkta ve Türkiye'nin Turkuaz Sahili boyunca uzanan Vitthia Körfezi'nin başında yer almaktadır.

Bu koyları ziyaret ederek, en güzel yolculukları alabilir ve çevrelerindeki doğal alanları keşfetmek.

Fethiye'de yapabileceğiniz en önemli şeyler

Türkiye'deki Fethiye gezisi, bu alanda size en güzel zamanları garanti eden pek çok aktiviteyi içermektedir ve bu yazıda Fathia'yı ziyaret ettiğinizde yapılabilecek bazı aktiviteleri sayacağız. 

1. Ünlü kaya mezarlarını ziyaret edin

Ünlü kaya mezarları Fathia bölgesinin en muhteşem turistik bölgelerinden biridir, şehir içinde dağ kayalar oyulmuş alanda gazileri için bir mezarlık, ve Fathia bölgenin bir harikası olarak kabul edilir ve turistler arasında popüler.

2. Plaj Aktiviteleri

Fethiye plajlarında aktiviteler için ziyaretçiler, deniz tekneleri ve lüks yatlarla, temiz hava ve büyüleyici doğanın ortasında yüzmeye olanak sağlayan berrak plajları niçin keyifli bir yolculuk, bir Akdeniz gezisi ne kadar keyifli bir gezi yenebiliyor.

Fethiye'nin en önemli plajları

Fethiye'de turizmden bahsederken, Fethiye'nin en güzel zamanlarını geçirebileceğiniz, yüzme ve su sporları için ideal kristal berraklığında suların tadını çıkarabileceğiniz, fethiye'nin en önemli plajları arasında yer alan, çok sayıda büyüleyici plajın bulunduğu bu bölgede çok değerli olan plajlardan bahsetmek mümkün değildir.

3. Fethiye'de Yürüyüş

Fethiye'nin güzel doğasında yürüyüş ve yürüyüş sevenler için Akdeniz'in en güzel yürüyüş ve yürüyüş parkurlarından birinin yanı sıra çevrenizdeki birçok arkeolojik ve tarihi mekanın keyfini çıkarabilirsiniz.

4. Tekne Gezileri

Fethiye'de büyük teknelerin kiralanması ile bazı turlar vardır ve bu geziler Fethiye'nin Olwedenz bölgesinde boldur ve yüzme istasyonları ve öğle yemekleri de dahil olmak üzere yaklaşık 8 saat sürer ve küçük tekneler kiralayarak yapabileceğiniz bazı kısa geziler vardır.

5. Fethiye Tiyatrosu

Fethiye Şehir merkezinde, limana çok yakın bir konumda yer alan Ve toplam 1.500 kişilik bir alana sahip olan ve m.ö. ikinci yüzyıla kadar uzanan ve Fathia Müzesi Genel Müdürlüğü tarafından 1993 yılında yapılan kazılarda tiyatronun koltukları 3-4 metre lik toprak tabakalarının altında bulunmuştur.

6. Paraşütle Fathia'yı Keşfedin

Uçuş ve geziler de macera sevenler için, Fethiye alan Akdeniz üzerinde bir hava turu garanti, ve tepeler ve ormanlar çevresindeki manzara, bu yüzden birçok turist bu tür deneyimleri yaşamak ve paraşütle Fathia keşfetmek seviyorum.

To Antalya Gayrimenkul 

US Dollar
US Dollar
  • 0.937
    Euro
    Euro
  • 32.473
    Turkish Lira
    Turkish Lira
  • 0.803
    British Pound
    British Pound
  • 0.709 JOD
    Jordanian Dinar
    Jordanian Dinar
  • 3.672 AED
    UAE Dirham
    UAE Dirham
  • 1,308.940 IQD
    Iraqi Dinar
    Iraqi Dinar
  • 134.766 DZD
    Algerian Dinar
    Algerian Dinar
  • 3.751 SAR
    Saudi Riyal
    Saudi Riyal