Türkiye'nin Messi köyünde yapılacak en iyi şeyler

  • 2020-08-11 09:08 AM
  • Turism

Türkiye'nin Messi köyünde yapılacak en iyi şeyler

 

1989 yılında sit alanı ilan edildikten sonra korunan Messi köyü, bursa'nın güzel Osmanlı evleri ile muhteşem tarihi sokakların güzel manzaraları arasında kırsal Türk yaşamının ihtişamının tadını çıkarabilecekleri güzel turistik noktalardan biri haline geldi.

Macy's Village Konumu

Bursa şehir merkezine 12 km uzaklıkta, Neuliver'in bir bölgesinde yer alan ve gümüştepe ilçesi olarak da bilinen, geçmişi 2.000 yıl öncesine dayanan Köy, 183 yılında Alex adlı bir keşiş tarafından keşfedilmiştir. Alex, bir keşiş, İncil'in arkeolojik bir kopyası vardı ve takipçileri okumak söyleniyor, ve bu kopya hala köyde bu güne kadar gömülüdür.

Messi Village bölgesinde yapılacak en iyi şeyler

Messi'nin tarihi sokaklarında dolaşmak

Belki de bu güzel köyün en önemli özelliği muhteşem sokaklarının yanı sıra, köyün antik tarihine uzanan bir yolculuğa çıkan hediyelik eşya fotoğraflamak için ideal renkli ahşap evleridir.

Missy İpek Evi

Restore edilen ve Macy'nin kadınlarına ithaf edilen Messi İpek Evi, köydeki ipek böceği zanaatını geliştirmek ve daha sonra her zevke uygun şekilde yeniden uyarlanmış ipekten yapılmış hediyelik eşyalar üreterek daha fazla turist çekmek için kullanılmıştır.

Missy Cockon Evi:

Kestaneli kuzu yahnisi, lahana ve hindistan cevizi pudingi: En popüler mutfaklar arasında, turistlere geleneksel yemekler sunmak için köy kadınlarına restore edilmiş başka bir ev olan Cockon House'da Missy kadınları tarafından hazırlanan geleneksel yemekleri tadabilirsiniz.

Çocuk Kütüphanesi

Evet, Messi'nin bir çocuk kütüphanesi var, Nilüfer belediyesi tarafından işletilen bu kütüphane hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında, hafta sonları ise 10:00-18:00 saatleri arasında her yaş grubu için zeka ve bulmaca geliştirecek kitaplar, oyunlar ve bulmacalar bulunmaktadır.

Yetişkin bölümü ve çalışma odası bulunan kütüphane, Messi'yi ziyaret edenler için iyi bir seçim olacaktır ve yenilenmiş eski bir köy evinde yer alan bu kütüphane ücretsiz internet erişimine sahiptir.

Macy's bölgesindeki en iyi oteller

Gold Magisti Otel

Gold Majesty Hotel, ünlü kayak merkezi Uludağ'a sadece 40 km, Guzelyali feribot limanına ise 22 km uzaklıktadır. 

Sigara içilmeyen bu otelde 2 restoran ve 2 bar bulunmaktadır. Halka açık alanlarda ücretsiz Wi-Fi mevcuttur ve vale hizmeti de ücretsizdir. Ayrıca otel bünyesinde snack bar, çatı terası ve 24 saat açık bir iş merkezi bulunmaktadır.

119 odanın tümü zarif bir şekilde dekore edilmiştir ve ücretsiz Wi-Fi ve 24 saat oda servisi sunmaktadır. Konuklar ayrıca adım adım küvetlerin ve diğer standart olanaklar arasında minibarlar, çay kahve makineleri ve LCD TV'lerin keyfini çıkarabilirler.

Otel Adranos

Bu otelde 2 bar ve fitness merkezi bulunmaktadır. Halka açık alanlarda ücretsiz kahvaltı büfesi, ücretsiz Wi-Fi ve ücretsiz kendi kendine park edilebmevcuttur. Ayrıca tesis bünyesinde bir kafe, sauna ve çatı terası bulunmaktadır.

99 odanın tümlerinde ücretsiz Wi-Fi, 24 saat oda servisi ve kablo kanallı LCD TV'ler bulunmaktadır. Konukların kullanabileceği diğer olanaklar arasında minibarlar, kahve/çay makineleri ve ücretsiz su şişeleri yer almaktadır.

To Antalya Gayrimenkul 

US Dollar
US Dollar
  • 0.927
    Euro
    Euro
  • 32.413
    Turkish Lira
    Turkish Lira
  • 0.792
    British Pound
    British Pound
  • 0.709 JOD
    Jordanian Dinar
    Jordanian Dinar
  • 3.672 AED
    UAE Dirham
    UAE Dirham
  • 1,310.000 IQD
    Iraqi Dinar
    Iraqi Dinar
  • 134.687 DZD
    Algerian Dinar
    Algerian Dinar
  • 3.751 SAR
    Saudi Riyal
    Saudi Riyal