İngiliz turistler Türkiye'yi güvenli bir seyahat destinasyonu olarak görüyor

  • 2020-08-06 10:08 AM
  • Turism

İngiliz turistler Türkiye'yi güvenli bir seyahat destinasyonu olarak görüyor


İngiliz turistler, Coved19 salgınına karşı alınan tedbirlerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlattığını söyleyerek, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlamasının ardından Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarında yaz tatilinin tadını çıkarıyorlar. 

Batıdaki Aydın eyaletinin popüler turizm beldesi Didim'de tatil yapan İngiliz uyruklu Anna Hutchinson, ailesinin seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasından kısa bir süre sonra Türkiye'ye gittiğini söyledi.

Deedim yerel olarak "Küçük İngiltere" olarak bilinir, birçok İngiliz ev satın almak ve şehirde kalıcı olarak yaşıyor.

Her yaz yaklaşık yarım milyon kişi kasabayı ziyaret ediyor ve bazıları da orada bir gün geçiriyor.

"Bu yerin güvenlik önlemleri konusunda harika tatil standartlarına sahip olduğunu zaten biliyorduk," diyen Hutchinson, yurtdışından gelen tüm turistlere tatiliçin bu şehri seçmelerini tavsiye ediyor.

Simon Hutchinson ayrıca, ülkede güvenlik ve hijyen tedbirlerinin çok iyi uygulanmasına övgüde bulunarak, kendisine ve ailesine güvence hissi verdi. 

"Tüm yemekler ayrı ayrı pişirilir. Tüm masa ve sandalyeler düzenli olarak temizlenir. Her yerde dezenfektanlar vardır ve tüm işçiler sürekli ağızlık takarlar. Buradaki güvenlik ve hizmet prosedürlerinden çok etkilendik."

Ülkenin Temmuz ayında seyahat yasağı kaldırılacak 60 ülkeden oluşan bir ülke olarak listelenmesi ve ülkeye 14 günlük giriş yasağı getirmesi sonrasında yüzlerce İngiliz turist Türkiye'nin turistik bölgelerine geldi.

Türkiye'ye gelen İngiliz vatandaşları, ülkenin tesis ve plajlarda turistlerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlama amaçlı tedbirlerine övgüde bulunuyor. 

Bir diğer İngiliz turist, Kelly Briggs, salgını niçin geçebilmek için türkiyeyi tatil beldesi olarak seçtiğini söyledi. 

"Tüm güvenlik önlemleri alınıyor ve uygulanıyor." Ülkemizdeki insanlar buraya seyahat konusunda endişelenmemeli, gerekli tüm ekipmanlar tamamlandı." 

Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından genişletilmiş güvenli turizm programı doğrultusunda gerekli hazırlıkların ardından Türkiye'deki turistik tesisler ve plajlar misafirlerini ağırlamaya başladı.

Programda, tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyenler için konaklama, ulaşım, yolcuların sağlık durumu ve personel tesisleri de dahil olmak üzere çeşitli sektörlere yönelik bir dizi tedbir sıralanıyor.

İngiltere'deki bir diğer turist Pamela Silver da, turistik tesislerin tüm hijyen prosedürlerini takip etmede çok katı olduğunu belirterek, "Güvenli bir tatildeyiz. Türkiye'de sağlık standartları kesinlikle diğer ülkelere göre çok daha yüksek."

To Antalya Gayrimenkul 

US Dollar
US Dollar
  • 0.927
    Euro
    Euro
  • 32.413
    Turkish Lira
    Turkish Lira
  • 0.792
    British Pound
    British Pound
  • 0.709 JOD
    Jordanian Dinar
    Jordanian Dinar
  • 3.672 AED
    UAE Dirham
    UAE Dirham
  • 1,310.000 IQD
    Iraqi Dinar
    Iraqi Dinar
  • 134.687 DZD
    Algerian Dinar
    Algerian Dinar
  • 3.751 SAR
    Saudi Riyal
    Saudi Riyal