Türkiye Rehberi...

  • 2019-03-02 08:03 AM
  • عروض الشركة

Türkiye Rehberi

Türkiye, Türkçe olarak yazılmıştır) Asya 'nın en büyük kısmı ve Avrupa kıtası 'nın küçük bir parçasıdır. Bosphorus ve Dardanelles, kara deniz ülkeleri üzerinde stratejik ve etkili bir konuma sahip olduğu topraklarında yer almaktadır. Gürcistan, Iran, Ermenistan ve Azerbaycan 'ın doğusunda, Irak 'a, Suriye 'ye, güneydeki Akdeniz 'e, Ege Denizi 'ne, Yunanistan 'a ve Bulgaristan 'a batı sınırında, Karadeniz 'in kuzeyinde.

1922 yılına kadar Osmanlı egemenliği merkezi olan Türkiye, 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyeti kuruluncaya kadar.

.. Genel bilgiler.

Sermaye:: Ankara 'nın en büyük şehri:: Istanbul resmi dili:: Türk hükümet sistemi:: Cumhuriyetçi
Cumhuriyetin bağımsızlık Ilanı):: 29 Ekim 1923 alan:: 779, 452 km2

.. Tarih..

1922 yılına kadar Osmanlı egemenliği merkezi olan Türkiye, Selçuklu Devleti çözülür ve 14 ve 16 yüzyıl arasında Osmanlı Sultanluğu kuruldu ve Bayezid ı yıldırım 'ın yenilgisinden sonra genişlemeye başlayana kadar Bizans Imparatorluğu, Bulgaristan ve Sırbistan 'ın kontrolünü ele geçene kadar genişletildi (yıldırım 1402 yılında CE, bu yenilgi huzursuzluk ve birkaç siyasi sorunlar bir süre izledi. Devlet dengesini geri aldı ve 1453 yılında Konstantinopolis 'e girmeye çalışan ve bölgedeki Bizans varlığını sona erdiren Muhammed El-Fateh, Murad II altında genişleme politikasına devam etti. Osmanlı Imparatorluğu daha sonra bozulma ve düşüş aşamalarından geçtikten sonra, devletin dağılmasına devam edene kadar sadece birkaç yıl süren büyüme ve refahın bazı aşamalarını izledi. Düzenlemeler 1839 yılında Avrupa tarzı reformlarla ilan edildi. Sultan abdulhamid II, bu reformların, Sultan 'ın Türkiye 'deki tüm ulusal güçler için hazır olduğu bir nedenle otoriter bir şekilde sona erdi. 1922 yılında son sultanlar Mohamed VI deposed oldu. Son olarak, Mustafa Kemal Atatürk 1924 yılında halifelenmiş tamamen kaldırıldı.

.. Coğrafya..

Türkiye 'nin arazi alanı 779,452 km,% 97 ise Asya 'da ve diğer Avrupa 'da yer almaktadır. Batı Türkiye 'ye bakan

Ege Denizi ve güneydeki Akdeniz ve kuzeydeki Karadeniz 'de. Sınır, Irak ve Suriye dahil olmak üzere sekiz ülke tarafından paylaşıldı.

Türkiye 'de nehirler ve göller gibi birçok taze su kaynağı bulunmaktadır. Bölgenin üçte biri daha fazla tarımsal arazi ve ormanlar topraklarının çeyreğinden daha fazla kapsar. Ararat dağı 5137 metre üzerinde birçok dağlar vardır). Türkiye, çoğunlukla Ege Denizi ve Akdeniz 'de, en önemlisi de Ayroz 279 km2 olan ada olan birçok adayı kontrol eder.

.. Nüfus..

2005 istatistiklerine göre Türkiye Cumhuriyeti nüfusu yaklaşık 70.000.000. Türkiye 'nin demografik alanları karmaşıktır ve köken olan Osmanlı Imparatorluğu 'ndan kaynaklanan onlarca ırk, Asya, Avrupa ve Afrika 'da geniş bölgeler ve pek çok halkın kontrolünde yer alan nüfuzunu oluşturmaktadır. Türk hükümeti Türkiye 'de gördüğü için, etnik köken tarafından nüfusun resmi nüfus sayımı yoktur

Tüm Türkler için bir ülke, etnik kökenlerinden bağımsız olarak, tüm azınlıklar tarafından kabul edilmez, özellikle Kürtler. Tahminlere göre, Türkler% 70-80 hakkında nüfusun en büyük etnik bileşimi (ardından Kürtler 20-30%), sonra Zezyon% 2-3 (Araplar 2%), Çerkesler% 0,5) oluşturmaktadır ve Georgians% 0,5. Başka azınlıklar vardır: Ermeniler, Yunanlılar, Asur, Aramion, Boşnaklar, Arnavut, Çeçenler, Bulgarlar, Lazyon ve diğerleri. Kırım, Tatar, Azeri, Gujarati, Özbek, Kırgız, Türkmen ve kazak azınlıkları Türk azınlıklardan ibaret.

Çoğu Avrupa Birliği ülkelerinde konsantre olan büyük Türk diasporası toplulukları vardır, örneğin Türkler, Almanya 'nın en büyük yabancı topluluğunu oluşturmaktadır, yaklaşık 4.000.000 kişi numaralandırıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya 'da büyük Türk toplulukları da vardır.

 

دولار امريكي
دولار امريكي
  • 0.925
    يورو
    يورو
  • 32.296
    ليرة تركية
    ليرة تركية
  • 0.792
    جنيه بريطاني
    جنيه بريطاني
  • 0.709 JOD
    دينار أردني
    دينار أردني
  • 3.672 AED
    درهم اماراتي
    درهم اماراتي
  • 1,310.000 IQD
    دينار عراقي
    دينار عراقي
  • 134.894 DZD
    دينار جزائري
    دينار جزائري
  • 3.751 SAR
    ريال سعودي
    ريال سعودي