Antalya mavi bayraklı plajlarda dünyada ilk sıraya ulaştı

  • 2020-09-05 01:09 AM
  • سياحة و سفر

Antalya'nın mavi bayraklı plajları dünyada bir numara

Antalya'nın plajları, 206 plaja ulaşan bu bayrağı taşıyan turist plajlarının sayısı açısından 2020 Uluslararası Mavi Bayraklı Plaj Kurulu sıralamasında dünya birincisi oldu. İspanya'nın Valencia kenti 134 plajla ikinci olurken, Fransa'nın Okitani kenti 109 plajla üçüncü oldu.

Yerel olarak Türkiye'de Antalya plajlarının Türkiye'de birinci, Muğla'nın 102 plajıyla ikinci, İzmir'in 49 plajıyla üçüncü, Aidan'ın ise 30 mavi plajla dördüncü sırada yer aldı.

Türkiye Çevre ve Bağış Eğitim Vakfı himayesinde 2020'nin ilk mavi bayrakları geçtiğimiz günlerde Antalya'daki Lara Parrot plajında kaldırıldı.

Antalya'nın plajlarının mavi bayrak alması ne anlama geliyor?

Bu bağlamda, mavi bayrak veya mavi bayrak tanımı tanıtmak istiyorsanız, hangi plaj alır, biz söyleyebiliriz:

Mavi Bayrak, Su kalitesi, çevre eğitimi, çevre eğitimi, yönetim ve çevre güvenliği gibi belirli kriterleri karşılayan plajlar ve limanlar için Sivil Toplum Küresel Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından verilen bir çevre işaretidir.

Atassaoui, "Antalya'daki plajların mavi bayrağı, çevre, altyapı, su kalitesi, deniz temizliği gibi belirli uluslararası standartları içerdikleri ve bu yüzden de onları Antalya'nın en iyi ve en güvenilir plajları arasına yerleştirdikleri anlamına geliyor." dedi.  

Atasawi, Antalya'nın çok sayıda plajını mavi bayraklı plajlara dönüştürerek son 33 yılda önemli adımlar attıgettiğini söyledi. Bu durum plajın turist çekme becerisine çok olumlu yansıyor.

Turistler, ziyaret etmek istedikleri yerlerde çevre, altyapı, su kalitesi, güvenlik, hizmet ve tesislerin tüm koşullarını sağlayan uluslararası standartların varlığını tercih etmektedirler.

Antalya'nın mavi bayraklı plajları küresele döndü

Atasawi, "Plajlarda uluslararası standartlara sahip olmak ne anlama geliyor?" dedi. Bakan, hijyen ve altyapı ihtiyaçlarının yanı sıra deniz suyu kalitesinin 15 günde bir analiz edildiğine ve plajın periyodik olarak temizlenildigine dikkat çekti. Ayrıca geri dönüşüm, evcil hayvan izleme ve plaj müdavimlerinin kurtarma düzenler.

Plajlar, önleyici tedbirler ve ihtiyati tedbirler konusunda mersin-CoV'un önlenmesi için sosyal aralıklar ve sterilizasyon gibi gerekli tüm önlemleri almaktadır. Özel ihtiyaçları olan kişilere ilk yardım ve olanaklar sağlayabilme becerisi.

Antalya'daki Lara Parot Plajı'nda ilk mavi bayrakları niçin diktirdikten sonra, Antalya Turizm Plajı İdaresi'nin, T.C. Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde önümüzdeki dönemde mavi bayraklı plaj sayısını artırma trendleri var. Bu da özellikle Antalya'da turizmin önünü açıyor ve türkiye'nin genel plajları nın küresel olması.

To Antalya Gayrimenkul 

دولار امريكي
دولار امريكي
  • 0.941
    يورو
    يورو
  • 32.482
    ليرة تركية
    ليرة تركية
  • 0.803
    جنيه بريطاني
    جنيه بريطاني
  • 0.709 JOD
    دينار أردني
    دينار أردني
  • 3.672 AED
    درهم اماراتي
    درهم اماراتي
  • 1,310.000 IQD
    دينار عراقي
    دينار عراقي
  • 134.802 DZD
    دينار جزائري
    دينار جزائري
  • 3.751 SAR
    ريال سعودي
    ريال سعودي