Türkiye 'nin en iyileri

  • 2020-02-21 07:02 AM
  • سياحة و سفر

Achakat Türkiye 'deki en iyi

7 egzotik Türk yemekleri:

Rams (koç Yumutası):

Eid al-Adha 'nın ortadan kaybolması sırasında. Sığır ve koyun kurban kesilir kesilen etler yoksul, muhtaç, aileye dağıtılır.

harika ızgara yolu le sunulyor aynı zamanda harşlanma'da  olabilyor

(Mumbar)

mumbar lezzeti ve farklı görüntüsü iştah kabrtıyor. Kokoreç ve şırdan ile benzer özelliklere sahip olan mumbar iki ürünün karışımı gibi duruyor. Sokağın en sevdiği yemek.

(tavukgöğsü):

Yabancıların Türk mutfağıyla ilgili en garipsedikleri lezzetlerin başında gelir tavuk göğsü tatlısı. Gerçekten de tatlının içinde tavuk eti olması fikri ilk başta insana biraz tuhaf geliyor. Ancak tadına bir kere bakan tavuk göğsünden bir daha vazgeçemiyor. Tabii yine de isterseniz siz içine tavuk eti koymadan da tavuk göğsü yapabilirsiniz. Bu tatlıya da yalancı tavuk göğsü adı veriliyor. Hangisi olursa olsun tavuk göğsünün lezzetine bayılacağınızdan eminiz.

Osmanlı döneminden beri var olan ünlü tariflerden biridir.

Islak Hamburgerler (ıslak Burger):

Islak Hamburgerler Istanbul 'un Taksim bölgesinde ünlüdür. İçeceklerin etkisini ortadan kaldırmak ve mide onları absorbe etmek için güzel bir ıslak Burger ve en az bir kez denenmelidir. Bu hamburger yağile ıslatılmış domates, sarımsak sosu ve ekmek ile sular altındadır ve bir cam Buhar dolaba görüntülenir. (Gezi danışmanları)

Biber ile yoğurt yumurta (çılbır):

Bu yemeğin oluşumu Osmanlı Imparatorluğu 'nun çağına kadar uzanmaktadır ve birçok Türk Shilber (çılbır) yemeğin mükemmel rahat bir atıştırmalık olduğunu söylüyorlar. Ve şahsen, yoğurt üzerinde o yumurta çanak malzemeleri onlar pişmiş sürece kaos ve sıvıların bir sürü hatırlatır. Bazı uyumu ile sıvı durumda olan ve yoğurt ve biber ile erimiş yumurta sarısı çanak. Tüm bu tatlar birlikte iyi karışımı. Sarımsak sosu diğer türleri vardır ve üzerine erimiş tereyağı dökün.

(çiğ köfte):

Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, pişirilmeden tüketilen, Şanlıurfa yöresine ait bir yiyecektir. Şanlıurfa'nın dışında Adana, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Malatya gibi illerde de yöresel farklılıklar gösteren çiğ köfteler yapılır.

دولار امريكي
دولار امريكي
  • 0.927
    يورو
    يورو
  • 32.413
    ليرة تركية
    ليرة تركية
  • 0.792
    جنيه بريطاني
    جنيه بريطاني
  • 0.709 JOD
    دينار أردني
    دينار أردني
  • 3.672 AED
    درهم اماراتي
    درهم اماراتي
  • 1,310.000 IQD
    دينار عراقي
    دينار عراقي
  • 134.687 DZD
    دينار جزائري
    دينار جزائري
  • 3.751 SAR
    ريال سعودي
    ريال سعودي