Türkiye'nin Seder adasındaki en iyi turistik faaliyetler

  • 2020-08-24 10:08 AM
  • سياحة و سفر

 Sadir Adası

Kleopatra Adası olarak da bilinen Seder Adası, Türkiye'nin Muğla ilinin bir parçası olan Ala sahiline yakın, Güney Ege Denizi'nde Zhukova Körfezi'nde küçük bir adadır. Özellikle Mısır Kraliçesi Kilopatra için Türkiye'ye getirildiği söylenen muhteşem altın kumlu plajı ile ünlüdür.

Seder Adası'ndaki en iyi turistik aktiviteler

Kleopatra Plajı'nda Yüzme

Büyüleyici manzaraya sahip muhteşem bir sahil şeridine sahip Sadir Adası'ndaki Kleopatra Plajı'nda, güzel şemsiyeler ve ücretsiz şezlonglar üzerinde yüzebilirsiniz. Ancak, daha fazla gizlilik arıyorsanız, ayrıca ekstra yatak kiralayabilirsiniz.

Sadir Adası'nda gezilecek yerler

Kleopatra Plajı'nın yanı sıra adanın arka tarafında yer alan antik Roma tiyatrosunu da ziyaret edebilirsiniz. İyi korunmuş tiyatro geçmişte spor etkinliklerine ev sahipliği yaparken, bugün adanın en güzel turistik yerlerinden biridir.

Sadir Adası'nda Yemek

Adada plaj restoran ihtiyacınız olan tüm yiyecek ve içecekler sunuyor, ama bu adada yemek için tek yer olduğunu unutmayın, bu yüzden yüksek fiyatlar için bilinen, bu yüzden para kazanmak için mükemmel bir fırsat arıyorsanız, size tüm aile için uygun bazı aperatifler almak öneririz, aksi takdirde bazı basit sandviçler için yaklaşık 55 TL ödemek zorunda kalabilir.

Sadir Adası'nda konaklama ve kamp

Sadir Adası'nda otel ya da ev bulunmamaktadır ve çadır yasak olduğu için kamp olma şansı yoktur.

Sadir Adası'na Ulaşım

Bölge tekneler açısından çok zengindir. Marmaris ve Akiaka'da günlük yat kiralayabilir ve Tur'a Sadir Adası'nı ekleyebilirsiniz. Bir grup arkadaştaysanız veya otelde kalıyorsanız, sizin gibi seyahat etmek isteyen ailelerin veya çiftlerin katılımıyla özel bir tekne kiralayabilirsiniz. Fiyatlar 1000 ile 1500 TL arasında değişmekte ve 10-15 kişi için idealdir.

Marmaris'ten Sadir Adası'na tekneyle, bir saatten fazla sürten harika bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Marmaris'ten günlük tekne ücreti 50 ile 100 TL arasında değişmektedir.

Marmaris'e 20 dakikada ulaşılabilen Gamlı köyünden kalkan tekne ile Sadir Adası'na 30 dakikada gidebilirsiniz.

Sadir Adası'nı ziyaret etmeden önce bilgiler

Plaj kapılarını 05:00'te ziyaretçilere açıyor ve 19:00'da kapanıyor.

Kişi başı plaj giriş ücreti yaklaşık 10 Türk Lirası

Plajda otantik Türk içecekleri ve yemekleri satan tezgahlar bulunmaktadır.

Yoğun saatlerde büyük kalabalıklardan kaçınmak için sabah erken saatlerde plajı ziyaret etmek en iyisidir.

Plaj, havluyla girmemek ve gerekirse çantaların aranmasına izin vermek de dahil olmak üzere, yıpranan ve kuma bazı kurallar koyar.

Sadir Adası bölgesindeki en iyi oteller

Otel Ketenci

Marmaris şehir merkezinde, Marmaris Plajı'na birkaç adım mesafede yer alan bu Marmaris Perşembe Pazarı Merkezi 10 dakika uzaklıktadır.

Açık yüzme havuzunun yanı sıra bu otelde bar ve sauna bulunmaktadır. Halka açık alanlarda ücretsiz kahvaltı büfesi, ücretsiz Wi-Fi ve ücretsiz kendi kendine park edilebmevcuttur. Ayrıca tesis bünyesinde 24 saat oda servisi, çocuk havuzu ve 24 saat resepsiyon mevcuttur.

67 odanın tümlerinde ücretsiz Wi-Fi ve balkoniçeren çeşme donanımlı lavabolar bulunmaktadır. Daha fazla eğlence için uydu tabanlı LCD TV'ler mevcuttur ve konuklar 24 saat oda servisi ve saç kurutma makineleri bulabilirler.

Şehir Marmaris Otel

Marmaris'in merkezinde yer alan bu otel, Marmaris Plajı'na ve Dans Çeşmesi'ne, Marmaris Bar Caddesi ve Marmaris Müzesi'ne 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Açık yüzme havuzuna sahip olmanın yanı sıra, bu otelde havuz bar ve snack bar bulunmaktadır. Halka açık alanlarda tam ücretsiz kahvaltı ve ücretsiz Wi-Fi sunulmaktadır. Ayrıca, ortak bir alanda kahve/çay, 24 saat oda servisi ve çocuk havuzu mevcuttur.

24 odanın tümlerinde ücretsiz Wi-Fi, mobilyalı balkonlar ve uydu destekli LCD TV'ler bulunmaktadır. Konuklara 24 saat oda servisi, buzdolapları ve ücretsiz şişe su sunulmaktadır.

Marmaris Butik Otel

Marmaris'in merkezinde yer alan bu otel, Marmaris Perşembe Pazarı ve Marmaris Plajı'na 2 km, Atatürk Parkı'na da 10 dakika uzaklıktadır.

Otelin yanı sıra bu otelde bir bar ve kafe, halka açık alanlarda ise ücretsiz kahvaltı ve ücretsiz Wi-Fi sunulmaktadır. Diğer olanaklar arasında ortak alanda kahve/çay, kuru temizleme ve çamaşırhane bulunmaktadır.

24 odanın tümlerinde ücretsiz Wi-Fi, balkon veya veranda ve uydu tabanlı LCD TV'ler bulunmaktadır. Konuklar ayrıca oda servisi, mükemmel nevresimler ve kahve makineleri sunmaktadır.

JDW Tasarım Oteli

Aile dostu bu Marmaris Hotel, Atlantis Su Parkı'na ve Marmaris Plajı'na birkaç adım, Aqua Dream Su Parkı'na ise 1,2 km uzaklıktadır.

Bu otelde 2 restoran, açık yüzme havuzu ve 2 bar, ücretsiz kahvaltı büfesi ve halka açık alanlarda ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır.

Ses yalıtımlı 70 odanın tümünde ücretsiz Wi-Fi ve katlanabilir yataklar bulunmaktadır. Daha fazla eğlence için UYDU TABANLı LED TV'LER MEVCUTTUR VE KONUKLAR YASTıK MENÜLERİ VE TERLİk LER GIBI OLANAKLARDAN YARARLANABILECEKLERDIR.

To Antalya Gayrimenkul 

دولار امريكي
دولار امريكي
  • 0.940
    يورو
    يورو
  • 32.611
    ليرة تركية
    ليرة تركية
  • 0.804
    جنيه بريطاني
    جنيه بريطاني
  • 0.709 JOD
    دينار أردني
    دينار أردني
  • 3.673 AED
    درهم اماراتي
    درهم اماراتي
  • 1,310.000 IQD
    دينار عراقي
    دينار عراقي
  • 134.474 DZD
    دينار جزائري
    دينار جزائري
  • 3.751 SAR
    ريال سعودي
    ريال سعودي