Berlin, Türkiye'ye seyahat uyarısını kısmen iptal etti ve Türkiye onları memnuniyetle karşıladı

  • 2020-08-06 07:08 AM
  • سياحة و سفر

Berlin, Türkiye'ye seyahat uyarısını kısmen iptal etti ve Türkiye onları memnuniyetle karşıladı


Almanya Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye' ye yapılan seyahat danışmanlığının yalnızca dört

Bildiride, Türk hükümetinin onayladığı önleyici tedbirlerin Coronavirus'un yayılmasına uyulması şartıyla, dört ülkenin seyahat danışmanlığını iptal ettiğini belirterek, Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın ülkelerine seyahat danışmanlığını iptal ettiği belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının ülkeye dönmelerinden 48 saat önce Türkiye'de korona testi yapmalarını şart kabdı.

Geçen Mart ayında Alman hükümeti vatandaşlarına küresel bir seyahat uyarısı yayınlayarak, Corona ile mücadele etmek için tüm ülkelerdeki genel kapatmalarla birlikte gereksiz yere yurtdışına seyahat etmekten kaçınmalarını istedi. 

Alman Seyahat Acenteleri Federasyonu (DRV), devam eden bir bağlamda, Berlin'in Corona salgını nedeniyle Türkiye'ye uygulanan kısmi seyahat uyarısını kaldırma kararını memnuniyetle karşıladı.

Federasyon Başkanı Norbert Vibig yaptığı açıklamada, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla eyaletlerine ilişkin seyahat danışmanlığını kaldırdığını söyledi.

Yasağın kaldırılmasının Almanların en çok rağbet gören tatil yerlerinden birine seyahat izni vermek anlamına geleceğini de sözlerine ekleyen Erdoğan, "Bu sadece tatilciler için değil, anadolu için de turizm ve seyahat sektörü için iyi bir haber" dedi.

Son dönemde özellikle Eylül ve Ekim aylarında rezervasyonlarda bir artış yaşandığını kaydeden Bakan, bunun Türkiye için faydalı olacağını vurguladı.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Erdoi, ülkesinin Safe Turizm Sertifikaprogramı programı ile Alman turistleri kabul etmeye hazır olduğunu söy

Bir tweet'inde " Almanya, Türkiye'nin batısındaki Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya eyaletlerine seyahat danışmanlığını iptal etti." dedi.

"Türkiye, Güvenli Turizm Sertifikaları programı ile Alman turistleri ağırlamaya hazırdır."

Almanya dışişleri bakanlığının kararı, Dışişleri Bakanı Mouloud Charoshoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Arssoy'un Temmuz ayında Almanya'yı ziyaret ettikleri ve seyahat uyarısını kaldırmak için mevkidaşlarıyla görüştükleri Türk dışişleri bakanlıkları, turizm ve kültür bakanlıklarının büyük çabaları nın ardından geldi.

To Antalya Gayrimenkul 

دولار امريكي
دولار امريكي
  • 0.941
    يورو
    يورو
  • 32.482
    ليرة تركية
    ليرة تركية
  • 0.803
    جنيه بريطاني
    جنيه بريطاني
  • 0.709 JOD
    دينار أردني
    دينار أردني
  • 3.672 AED
    درهم اماراتي
    درهم اماراتي
  • 1,310.000 IQD
    دينار عراقي
    دينار عراقي
  • 134.802 DZD
    دينار جزائري
    دينار جزائري
  • 3.751 SAR
    ريال سعودي
    ريال سعودي