Tabo Türkiye'de - Tapu Hakkında Her Şey

  • 2020-07-27 11:07 AM
  • القوانين العقارية

Tabo Türkiye'de - Tapu Hakkında Her Şey
Türkiye'de gayrimenkule olan ilgi arttıkça, yatırımcılardan ve yatırımcılardan Tabo'yu Türkiye'de devralmaları istendi.
Tabo nedir? Ne tür hindi?  Zemin kolaylığının anlamı nedir? Peki tarımsal tabo ne demek? Birden fazla sahibi tek bir başlığı paylaşabilir mi? Türkiye'de gayrimenkul fiyatları nelerdir?
Mülkün mülkiyeti, tapu ve ilgili tüm soruları yanıtladığı çok sayıda resmi ve uzman Türk kaynağından gelen bu uzun çalışmayı hazırlatmış ve bu çalışmada yer aldı.

İçindekiler Tablosu
Türkiye'de tabo türleri hakkında bilgi Türkiye'de tabo

1. Türkiye'de Tarımsal Tabo
2. Türkiye'de Tabo bina tahvilleri
3. Mortgage Menkul Kıymetler
4. Türkiye'de tabo belgeleri arasında kat kolaylığı
5. Tam Tapu
6. Konut Onayı
7. Geçici Senetler - Katılım Bonosu
8. Müşterek Tapu - Türkiye'de Tabo Belgesi
8. Ticaret Tapu Sicili
Tapu Harçları - Türkiye'de Tabo Ücretleri

Türkiye'de tabo hakkında bilgi

Tabo: Tabo sahibinin kendi adına mülkiyet hakkını gösteren tabo bölümü tarafından doğrudan verilen devletin mührü ile damgalanmış resmi bir belgedir, burada tabo sahibinin resmi (isteğe bağlı) ve mülkiyet türü ve ne olduğu hakkında ayrıntılı bilgi,
Mühürlenmesi gerektiği gibi, bu belgenin bir nüshası tapu sicili müdürlüğünde ve ayrıca gayrimenkul bankası ekibinin mülkiyet haklarının korunması için devlete resmi bir referans olarak değerlendirilmek üzere tapu sicili müdürlüğünde ve gayrimenkulün seçimi veya tescili sürecinde karşılaşabileceğiniz tüm engelleri ve zorlukları aşmak için çalışacağız.

❗Şimdi size tapuda veya tabo'nun tapusunda yazılı olan terimlerin doğru bir tanımını ve çevirisini salıyoruz:
İlk: Özellik ile ilgili adres bilgileri:
Şehir veya eyalet ili
İl veya bölge ilçesi
Yerel veya sıcak Mahallesi
Köy Köyü
Sokak veya sokak sokak
Mevkii web sitesi
İkinci: Özelliğin türü ve sınırları ile ilgili bilgiler:
▪️bitişik parça içinde arsa sayısı Pafta hayır ayarlayın
▪️Ada Numarası (bitişik kesim sokak veya benzeri ile çevrili set) Ada No.
▪️ parsel tarafından verilen ve elde edilen tam parça sayısı belediyede yaşsız.
▪️Tarifi ve tarifi
▪️Arazinin veya projenin toplam arsa alanı tamamlandı
Üçüncü: Özelliğin ne olarak tanımlandığı hakkında bilgi:
▪️ bir daire, ofis, Kat mulkiyeti ve benzeri olarak bağımsız bir birim kendi. . (Proje hazır konut) daire, ofis, Kat irtifakı ve benzeri bağımsız bir birim sahibi.
(Proje yapım aşamasında veya henüz konut değil)

▪️Yılın ortak veya zaman-zamanı Devre mülk sahibi olmak

Türkiye'de Tabo çeşitleri

Türkiye'de ilacın cinsiyetine bağlı olarak, en önemlisi şunlardır:

1. Türkiye'de Tarımsal Tabo
Arazi gayrimenkul veya tarım arazisi, sahibinin bu proje için sahip olunan arazi içinde kümes hayvanları veya hayvancılık yetiştirme gibi herhangi bir tarımsal iş veya benzeri yapmaya hakkı olan arazi, bir adı gösteren iki isimdir.
Bu tür arazinin tapusu Mavi Tabo olarak bilinir.

Bu yerleşim birimlerinin kırmızı tabo tanınması (ev-ev-villa-ofis) hatta arazi şehrin planlama planında yer almaktadır. 

Ancak, bazen Sanad Tabo tarım arazisi son zamanlarda bölgedeki imar planında bir değişiklik nedeniyle yeniden inşa statüsü kazanmış olabilir, arazi üzerinde tarım arazisi olarak arazi üzerinde kalan mülkiyet cinsiyetdeğiştirmek için gözden geçirilmememeden, bu durumda bilgi ilgili belediyeler tarafından sağlanmalıdır ve tarımtatabo türleri madde daha fazla bilgi için gözden geçirilebilir.

2. Türkiye'de Tabo bina tahvilleri
Türkiye'de bu tür tabolarda, mülkiyetin bağımsız bölümleri hakkında bilgi edilmeden kamu malları bilgilerinden bahsedilmektedir.
Bu, mülkün şehir evleri, ahırlar ve aksesuarlar, depolar ve fabrikalar gibi bağımsız bölümler değil, tek bir blok olarak kayıtlı olduğu anlamına gelir...

3. Mortgage Menkul Kıymetler

Mülkün her bir bölümünü ayrı ayrı kaydeden tabo tahvilleridir, böylece özel bir arsa üzerinde inşaat için uygun bir proje planlanır, daha sonra inşaat Onayı alınır ve daha sonra proje bina içindeki daire gibi ayrı bölümlere ayrılır.

Her bölüm, projenin başlatılıp başlatılmadığı göz önünde bulundurulmaksızın bağımsız bölümün yerini ve bilgilerini gösteren özel bir destek düzenler ve bu yıllarda ki mülkiyetin, projenin inşaatının tamamlanamaması nedeniyle yeniden yapılanma veya tarım arazisi olduğunu belirtir ve inşaatın tamamlanması ve konut onayının verilmesinden sonra mülkiyet tahvilleri mülkiyete tahsis edilir.

4. Türkiye'de tabo belgeleri arasında kat kolaylığı

Mülkiyet intifa hakkı nın korunması için mülkiyet intifa hakkı, mülk sahibinin binanın belirtilen katında mülk sahibi nin mülkiyet hakkına sahip olduğunu göstermek için elde edilen belge, kat mülkiyetinin tescili ise kısaca tüm inşaatın yapı hukukuna uygun olarak tamamlandığının kanıtıdır.

"Kat seviyesi kolaylayıcısı" olarak adlandırılan başka bir kayıt, Kat irtifakı adı verilen kat irtifakı, genellikle inşaat ustası tarafından proje için gerekli finansmanı elde etmek amacıyla verilir ve bu kayıt inşaat ustası tarafından belirlenir.

5. Tam Tapu
Kat Mülkiyeti, tamamlanmasından sonra mülkiyet tescil bir bağ denir, ayrı ayrı her bölümü kullanmak için onay ile bağımsız bölümler atar ve her bölüm binanın bağımsız bölümü üzerinde sahibinin mülkiyetini kanıtlayan kendi tam başlığı düzenler.
Daire sayısı veya bağımsız bölüm, binadaki konumu ve üzerine inşa edildiği arazinin payı içerdiğinden, tapu ve imar alabilen arazi tahvilleri, bunların içerdiği bilgiler bakımından tarımve imara dayalı arazi tahvillerinden farklıdır.
Tabo tahvilbu tür bilgilerin yokluğunda, bu söz konusu mülkiyet henüz tam mülkiyet veya ipotek hakkı verilmiş olmadığı anlamına gelir.
Bağımsız bölümün sayısı, konumu, arazisinin payı ve arazisinin diğer bilgileri ve cinsiyeti, yeniden yapılanma arazisi olduğu belirtilmişse, bu, mülkiyete onay hakkı verildiği anlamına gelir ve mülkün cinsiyeti bina, villa veya daire olarak belirtilmişse, söz konusu malın tam mülkiyet hakkı verilmiş demektir, bu da aşçının türüne atıfta bulunularak bilindiği gibi, tam mülkiyet hakkının verildiği anlamına gelir. Tam mülkiyet, ipotek veya geçiş mülkiyet.

6. Konut Onayı
Belirli kriterlere göre inşa edilen binalar için belediye tarafından verilen onay dır ve söz konusu yapının onaylı inşaat projesine göre inşa edildiği tespit edilir. Konut onayı alabilmek için, yangın ve acil durum merdiveni gibi devletin dayattığı standartların depreme dayanıklı olması ve bina içinde yeterli yangın kayıtlarının sağlanması gerekmektedir.
Konut onayı alma görevi, projeyi uygulayan yüklenici veya inşaat şirketine aittir ve konut onayı alındıktan sonra, tüm alıcıların tahvilleri tamamen sahipolunan tahvillere dönüştürülür.

7. Geçici Senetler - Katılım Bonosu
Geçiş mülkiyeti: Örneğin, mülkün belirli bir süre için mülkiyet hakkı, yılın 7, 10 veya 15 gün ile sınırlıdır.
Anlamı: tatil özellikleri ve benzeri ortak olan bu özelliğin kullanım süresi ile ortaklık içinde bir mülk satın alma ve sahibi satış, kira ve diğer kişilere hakkı feragat tüm mülkiyet haklarından yararlanır.

8. Müşterek Tapu - Türkiye'de Tabo Belgesi
Joint Estate Register (Tabo), gayrimenkulün aynı anda birden fazla kişi adına tescil edildiği modern bir prosedürdür ve bu uygulama, birden fazla kişinin mülk sahibi olabileceği Türk gayrimenkul piyasasındaki yeni yatırım araçlarından biridir.
Bu tür gayrimenkul tescil kısıtlamasında, gayrimenkul, ortaklar arasında istedikleri gibi eşit veya farklı oranlarda tescil edilir.

9. Ticaret Tapu Sicili
Mülkiyet iş faaliyetleri ve faaliyetleri için ise, elde edilecek kayıttır. Bu tür özellikleri ofisler, mağazalar, mağazalar ve benzeri mağazalar ve diğer ticari olarak kullanılan özellikleri içerir.
Konuttan ticari kullanıma dönüştürülen konutlar da önemlidir, bu nedenle taşınmazın kullanım amacının tapu siciline kaydedilmesi ve ticari faaliyette bulunan gayrimenkullerin kayıtlarına "gayrimenkul işletmesi sicili" ibaresinin kaydedilmesi çok önemlidir.
Tapu sicilinin ihracı sırasında dikkat edilmesi gereken birkaç şey vardır, bunlardan en önemlisi kayıtlı veya ait olan "mülkiyet türü", örneğin, bir mülk konut olarak satılabilir, zaten bir ticari gayrimenkul kaydı altında Tapu siciline kayıtlı iken!
Bu gibi durumlarda, mülkiyet ile ilgili ücret veya vergilerin ödenmesi sırasında ileride karşılaşılan sorunları önlemek için, mülkiyet in türünün değiştirilmesi gerekir ve bu özelliğin ait olduğu belediye inceleyerek yapılabilir.
Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli ve gerekli şey, sahip olunan mülk için kriz ruhsatı almaktır, yani, lisans ve izinler gibi: kat kolaylığı izni, kat mülkiyeti, ve konut larda tespit edilmelidir.
Bu kesinlikle gereklidir, özellikle mülkiyet bankadan bir ipotek kullanılarak satın alınır, mali para cezaları kat mülkiyet lisansı verilmedi daireler için uygulanır, ve gayrimenkul kayıt bölümleri dikkate almak ve bu lisansın geçerliliğini kontrol etmek için gözden geçirilebilir.
Gayrimenkul sicili, kayıt şirketinin adı, mülkün büyüklüğü, mülkün konumu, mülkiyetin türü, hisse senetlerinin yerleştirilmesi ve hisse senetleri ve hisse senetleri açıkça belirtilerek düzenlenir.
Varsa, mülkün tapu sicilinde yapılan tüm değişikliklerin yanı sıra seri numarası ve tapuya dönüş tarihi kaydedilmelidir.
Mülkiyet kayıtlarının ait olduğu belediye ve bu gayrimenkulün tapu dairesi, varsa diğer ek koşullar açısından gözden geçirilmelidir.

Tapu Harçları - Türkiye'de Tabo Ücretleri

Tapu harcı (Tabo) mülk satın almadan önce göz önünde bulundurulması gereken önemli bir öğedir, çünkü küçük bir ödeme değildir, hangi devlet hem satıcı hem de alıcı tarafından empoze edilir mülkiyet fiyatının yüzde 2'si tutar.
Bu kapsamda açık ve net bir metin olmamasına rağmen, ücret genellikle alıcıya tahsil edilir, yani alıcı gayrimenkul bedeli olarak gayrimenkulün toplam değerinin yüzde 4'ünü öder, örneğin: eğer mülkün fiyatı 200.000 TL ise, tabo ücreti 8.000 TL olacaktır!
Bu miktar bu nedenle dikkate alınmalıdır ve anlaşma satıcılar ve alıcı arasında açıkça ödemek için nasıl, taraflar arasında önceden.
Satıcı ile alıcı arasında aracılık yapılması durumunda, satış bedelinin ödenmesinde yapılan masraflara ek olarak komisyoncu tarafından alınacak komisyon belirlenmelidir.  
Yukarıdaki tüm detaylı bilgiler, gayrimenkul yatırımı talebinden önce huzurlu gayrimenkul kültürünün önemini doğrulamaktadır ve burada Türkiye'deki gayrimenkul danışmanlık hizmetinin avantajı yatmaktadır.

TO Antalya Gayrimenkul  

دولار امريكي
دولار امريكي
  • 0.927
    يورو
    يورو
  • 32.413
    ليرة تركية
    ليرة تركية
  • 0.792
    جنيه بريطاني
    جنيه بريطاني
  • 0.709 JOD
    دينار أردني
    دينار أردني
  • 3.672 AED
    درهم اماراتي
    درهم اماراتي
  • 1,310.000 IQD
    دينار عراقي
    دينار عراقي
  • 134.687 DZD
    دينار جزائري
    دينار جزائري
  • 3.751 SAR
    ريال سعودي
    ريال سعودي